4 voordelen van een robotmaaier

4 voordelen van een robotmaaier

4 voordelen van een robotmaaier

Een robotmaaier is een grasmaaier die van alle gemakken voorzien is en veelal over een slimme bediening beschikt. Dat wil zeggen dat de grasmaaier te bedienen is middels een app. Bij Zoef Robot bieden wij diverse robotmaaiers en robotmaaier accessoires aan die uw leven een stuk makkelijker kunnen maken. Wij hebben voor u vier voordelen op een rijtje gezet om te delen hoe gemakkelijk het onderhouden van uw tuin kan zijn met robotmaaier.

Een robotmaaier is tijdbesparend

Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel is dat een robotmaaier tijdbesparend is. Uw gras wordt namelijk automatisch gemaaid. U hoeft niet in de buurt te zijn en kunt een maaibeurt inplannen wanneer u wil, met behulp van een app. Op het moment dat de robotmaaier bezig is kunt u gaan doen wat u zelf wil bijvoorbeeld een boek lezen of de hond uitlaten: het is allemaal mogelijk!

Zeker wanneer uw een tuin heeft van tussen de 600 m2 en 1500 m2 heeft u hulp nodig en robotmaaier Betsie biedt die hulp. De robotmaaier is voorzien van allerlei sensoren, waardoor deze veilig en efficiënt te werk gaat. Verder bespaart u ook tijd als het aankomt op het onderhoud, Betsie keert onder andere zelfstandig terug naar het laadstation wanneer de batterij leeg is. Ook hoeft u geen grasresten meer op te ruimen.

 

Allergie vriendelijk

Een ander voordeel is dat een robotmaaier allergie vriendelijk is. Redelijk veel mensen hebben last van allergieën voor graspollen of kampen met hooikoorts. Wanneer u graag uw tuin wil onderhouden is het erg vervelend wanneer een allergie dit nagenoeg onmogelijk maakt. Het hooikoorts seizoen kan namelijk 9 tot 10 maanden aanhouden en zo lang niks aan uw tuin doen of maar half uw tuin kunnen doen is natuurlijk geen oplossing. Een robotmaaier kan wellicht wel de oplossing zijn, want dan hoeft u zelf niet in aanraking te komen met grasresten. Een robotmaaier houdt het gras kort, met als gevolg dat de allergenen minder makkelijk in de lucht terecht komen. 

 

Groener gazon met een robotmaaier

Het derde voordeel is dat een robotmaaier u zonder al te veel inspanning een groener gazon bezorgd. U kunt robotmaaier Dirk die geschikt is voor een gazon tot maximaal 600 m2, zo vaak als u wil aan het werk zetten. Met als resultaat dat het gras goed kort wordt gehouden. De kleine grassprietjes die normaal geen kans krijgen door onkruid, krijgen dat nu wel. Doordat ze de kans krijgen om meer zon te zien ontstaat er ‘’verdichting’’. Wat ervoor zorgt dat de kwaliteit van uw gazon verbetert en het prachtig groen wordt. U heeft dus als het ware twee voordelen in één, minder last van onkruid en een mooier gazon.

 

Een robotmaaier is milieuvriendelijk

Het laatste voordeel is dat een robotmaaier zeer milieuvriendelijk is. We weten allemaal dat het milieu belangrijk is en dat het goed is om daar een steentje aan bij te dragen wanneer dat kan. Een normale grasmaaier verbruikt over het algemeen meer stroom dan een robotmaaier. Ook zijn er grasmaaiers die gebruik maken van brandstof en uitlaatgassen uitstoten. Bij een robotmaaier is dit niet het geval, deze stopt bijvoorbeeld met opladen zodra de maaier vol is. Daarnaast hoeft u geen gebruik te maken van kunstmeststoffen.

 

Bent u door al deze voordelen nieuwsgierig geworden. Bekijk dan ons assortiment robotmaaiers om te achterhalen welk model het beste past bij uw gazon. Mocht u hulp nodig hebben bij uw keuze of andere vragen hebben stuur ons dan een e-mail zodat wij u kunnen helpen met ons deskundige advies!