• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hoe werkt een robotmaaier?

Hoe werkt een Robotmaaier?

Een robotmaaier is ideaal. Het zorgt ervoor dat jij het gras niet meer zelf hoeft te maaien. Klinkt goed! Ondanks een maairobot ervoor zorgt dat jij niet meer hoeft te maaien, kun je wel zijn taken voorbereiden. Hoe kun je dit doen en hoe werkt de robotmaaier? Kun je niet kiezen en wil je meer weten over de robotmaaiers, kijk dan bij Advies Robotmaaiers.

 

Hoe navigeert een robotmaaier?

De robotmaaier maait zelfstandig jouw gazon. Hij kan maaien in een bepaald gebied dat je afzet met begrenzingsdraad. De robotmaaier weet door het begrenzingsdraad waar hij kan komen door signalen die hij hierdoor binnenkrijgt en zo blijft hij tussen de lijnen. Ook zijn er afgrondsensoren. Deze sensoren zorgen ervoor dat de robotmaaier niet over een lager gelegen stuk grond gaat rijden. De maaier heeft ook een bots sensor die objecten detecteert en deze ook vermijdt. Zo zijn er nog meer sensoren waar de robotmaaiers Dirk en Betsie zich zo bijzonder mee maken. 

 

Hoe baken je jouw terrein af?

Begin bij het oplaadstation en leg de grensdraad om de rand van jouw terrein aan. Bekijk de handleiding en de meegeleverde liniaal om de afstand tot de rand van je gazon te bepalen. Baken ook obstakels af. Denk bijvoorbeeld aan zwembaden of andere objecten. Klem de grensdraad vast met de bijhorende grenskabel pennen. Graaf voor het verticuteren van je gazon, de draad beter in de grond tot maximaal 20 centimeter. Uiteindelijk koppel je de uiteinden van de grensdraden aan het laadstation.

 

Hoe installeer je de robotmaaier?

Hoe installeer ik een robotmaaierVoordat de robotmaaier aan de slag kan moet deze eerst worden opgeladen aan het oplaadstation en zodra dat is gedaan kunt u maaier installeren. Dit klusje kan redelijk wat tijd kosten, maar zodra de installatie geregeld is hebt u nagenoeg geen werk aan uw robotmaaier. In onze blog hoe installeert u een robotmaaier, gaan we dieper in op de installatie.

 

Hoe programmeer je de robotmaaier?

Robotmaaier programmerenNu je de voorbereiding voltooid hebt, is alleen nog het programmeren van de robotmaaier. Het is meestal handig om je robotmaaier volledig opgeladen in het laadstation te zetten, waarna je het maaiprogramma in kan stellen. Dit is te doen in de App. Met de bijbehorende App kun je bijvoorbeeld een maaischema instellen en nog meer! 

  NAAR ROBOTMAAIERS  

*Handleiding Installatie Robotmaaiers Dirk en Betsie

*Handleiding Robotmaaiers Teun en Katrien

*Handleiding App Robotmaaiers