Filters Robotstofzuiger schoonmaken

  • Geplaatst op
Filters Robotstofzuiger schoonmaken

Robotstofzuiger filters schoonmaken of vervangen?

Iedere robotstofzuiger heeft filters. Het si echter belangrijk dat de robotstofzuiger zowel een grof filter als een HEPA filter heeft. De robotstofzuigers van Zoef Robot hebben nog een schuimfilter. Dit alles zorgt ervoor dat alle stof en fijnstof deeltjes niet terug de kamer in worden geblazen maar netjes achterblijven in de filters.

Regelmatig schoonmaken van de filters zorgt ervoor dat de robotstofzuiger zijn zuigkracht behoud. Tevens wordt de zuigmotor hierdoor niet onnodig belast en zal deze dus langer meegaan.
Onderhoud en gerelmatig vervangen van het HEPA filter is dus van groot belang voor een lange levenduur van de robotstofzuiger.

Kan ik het robotstofzuiger filters wassen?

Grof filter schoonmaken

Een groffilter is meestal een kunststof stof welke goed schoonmaakbaar is onder de kraaan. Dit gaat snel een eenvoudig met een afwasborstel of sponsje.
Indien gewenst kan je deze schoonspuiten met een luchtspuitbus of een compressor. Doe dit buiten of in een afgesloten zak. Het groffilter hoef je niet te vervangen zolang deze niet kapot is.

Schuim filter schoonmaken

Een Het schuimfilter zit tussen het grof filter en het HEPA filter in en zorgt ervoor dat het HEPA filter niet te snel dichtslipt. Deze is vaak dun en daardoor breekbaar.
Je kunt deze wassen onder de kraan of schoonspuiten met een luchtspuitbus of een compressor. Doe dit buiten of in een afgesloten zak.
Let op dat na het wassen van het schuimfilter deze eerst goed gedroogd wordt voordat deze terug in de robotstofzuiger geplaatst wordt.

Het schuimfilter hoef je niet te vervangen zolang deze niet kapot is.

HEPA filter schoonmaken

Een HEPA filter kan je op verschillende manieren schoonmaken. Het best is om het HEPA filter regelmatig leeg te kloppen in de vuilnisbak en deze om de 3 a 4 maanden te vervangen.
De HEPA filters van Zoef Robot zijn eenvoudig te bestellen op onze website onder robotstofzuiger accessoires.
Wil je het HEPA filter optimale conditie houden en zolang mogelijk gebruiken? Dan raden we je aan deze af en toe schoon te spuiten met een luchtspuitbus of een compressor. Zorg daarbij dat je dit buiten doet of bijvoorbeeld in een afgesloten zak houd. Aangezien al het stof in de ronde zal vliegen. Een ander mogelijkheid is om het HEPA filter te wassen onder de kraan. Het HEPA filter zal hierdoor echter fluffie worden en zijn werking zal afnemen. Het wassen van een HEPA filter kan dus maar een paar keer en zorg ervoor dat het HEPA filter goed gedroogd is voordat deze terug in de robot geplaatst wordt. Anders is er kans op beschadiging van de zuigmotor.

De filters vervangen? Kijk bij de accessoires van Zoef Robot naar het filter voor jou robotstofzuiger.