Robotstofzuiger of Gewone Stofzuiger

Robotstofzuiger of Gewone Stofzuiger

Robotstofzuiger vs. Gewone Stofzuiger: wat zijn de verschillen?

Stofzuigen is een huishoudelijke taak die veel tijd in beslag neemt en fysiek zwaar kan zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig robotstofzuigers die de schoonmaaktaken voor een groot deel van u over kunnen nemen. Dit is ideaal als u zelf geen tijd (of geen zin) heeft om te stofzuigen of wanneer u slecht ter been bent.

 

Stofzuigen met een robotstofzuiger

Het grootste voordeel van een robotstofzuiger is natuurlijk dat u minder tijd kwijt bent met het schoonmaken van uw vloeren. Wanneer u een robotstofzuiger aanschaft zijn er aantal voor- en nadelen waar u rekening mee moet houden.

 

Voordelen

Robotstofzuigers zijn te programmeren via een app, waardoor deze ook aan de slag kunnen als u niet thuis bent. U kunt kiezen tussen verschillende schoonmaakprogramma’s zoals automatisch, langs de plinten en intensief.

 

Een robotstofzuiger is draadloos, en gaat automatisch terug naar het oplaadstation om zichzelf op te laden.

 

Kan ook onder lage meubels komen, dit zijn plekken waar u met de gewone stofzuiger niet bij kunt.

 

Veel robotstofzuigers hebben ook een dweilfunctie. Onze robotstofzuiger Jannie 2.0 is zo slim dat ze zelf weet of ze moet stofzuigen of dweilen. Ze kan zelfs stofzuigen en dweilen tegelijkertijd!

 

De gyroscoop in een robotstofzuiger kan een ruimte perfect in kaart brengen, hierdoor worden er geen plekken overgeslagen en wordt uw vloer perfect schoon.

 

U heeft geen speciale stofzuigerzakken nodig voor een robotstofzuiger van Zoef Robot.

 

Onze robotstofzuigers zijn geschikt voor verschillende soorten vloeren zoals hout, tegels, laagpolig tapijt en marmer.

 

 

Nadelen

Voordat de robotstofzuiger aan de slag kan zult u nog een aantal voorbereidingen moeten treffen. Zorg ervoor dat er geen losse voorwerpen meer op de vloer liggen voordat de stofzuiger aan de slag gaat.

 

De robotstofzuiger kan slechts één verdieping per keer zuigen, hij kan niet zelfs de trap op- en af ‘lopen’.

 

Hij kan niet gebruikt worden om meubels of de auto te stofzuigen.

 

De robotstofzuiger zal dus nooit alle schoonmaaktaken uit handen kunnen nemen, maar u kunt zeker veel tijd besparen die u vervolgens kunt doorbrengen met uw familie of vrienden of kunt besteden aan uw hobby’s.

 

 

Gewone stofzuiger als aanvulling op de robotstofzuiger.

Een robotstofzuiger kan niet alle schoonmaakwerkzaamheden overnemen en er blijven altijd plekken over die u zelf moet schoonmaken met een gewone stofzuiger. Wanneer u op zoek bent naar een handzame stofzuiger, dan is onze steelstofzuiger James 2.0 ideaal, deze steelstofzuiger kan ook als kruimeldief gebruikt worden om snel etensresten op te zuigen. Daarnaast is deze stofzuiger de perfecte aanvulling op een robotstofzuiger voor:

 

het stofzuigen van trappen of meubels.

 

het snel opzuigen van voedselresten na het eten.

 

het schoonmaken van de andere plekken die de robotstofzuiger niet kan bereiken, zoals de plinten en spinnenwebben in de plafondhoeken.

 

Een robotstofzuiger en een gewone stofzuiger zijn het perfecte duo voor het realiseren van een schone woning, dag in dag uit. Wanneer u advies nodig heeft over welk type robotstofzuiger het meest geschikt is voor uw situatie, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.