Robotstofzuiger onderhouden

Robotstofzuiger onderhouden

Robotstofzuiger onderhouden

Een Zoef Robot robotstofzuiger is een toevoeging aan uw leven die u ondersteunt in de tijdrovende taak genaamd het huishouden. U hoeft zelf namelijk niet meer te stofzuigen, maar kunt bijna alles overlaten aan de robot. Voor de plekken waar de robot niet bij kan kunt u gebruik maken van steelstofzuiger James. Ondanks dat u zelf niet meer hoeft te stofzuigen is het wel belangrijk dat de robot wordt onderhouden. In deze blog delen wij de onderhoudswerkzaamheden die de levensduur van uw robotstofzuiger kunnen verlengen.

 

Onderhoudswerkzaamheden robotstofzuiger

Zoef Robot biedt diverse robotstofzuigers aan. Van robotstofzuiger Anna die in staat is om dweil werkzaamheden uit te voeren tot robotstofzuiger Bep die speciaal is gemaakt voor de aanpak van dierenharen. Wat alle robots met elkaar gemeen hebben is dat ze alleen optimaal kunnen functioneren als ze goed worden onderhouden.

 

Leegmaken opvangbak

De inhoud van de opvangbak kan variëren tussen de verschillende robots. Hoe groot de inhoud ook is, het is belangrijk om de bak met enige regelmaat te legen. Wanneer de opvangbak namelijk vol is kan de robot minder vuil opzuigen. Op het moment dat u de robotstofzuiger dagelijks gebruikt raden wij aan om deze om de paar dagen te legen, dit om de zuigprestaties optimaal te houden. Daarnaast dient de opvangbak eens per maand gereinigd te worden met een natte of droge doek. Zorg er naderhand wel voor dat uw het bakje afdroogt voordat u deze terug plaatst in de robot. Het is ook mogelijk om de stofbak voor robotstofzuiger Bep te vervangen.

 

Schoonmaken filters

De taak van een HEPA filter is om de micro stofdeeltjes op te vangen en reinigen uit de lucht. Dit draagt onder andere bij aan zowel een schoon als gezond huis. Bij elke schoonmaakbeurt houdt de filter stofdeeltjes en allergenen tegen, met als gevolg dat het materiaal gaat uitrekken en zijn kracht verliest. Om deze reden is het belangrijk dat de filter wekelijks wordt schoongemaakt. Dit kan worden gedaan door de filter te verwijderen en uit te kloppen boven een prullenbak. Ons advies is wel om de HEPA filter Anna minimaal elke 4-6 maanden te vervangen.

 

Borstels reinigen

Een robotstofzuiger beschikt over twee soorten borstels, bijvoorbeeld hoofdborstel Jannie en zijborstel set Jannie-Bep. De hoofdborstel bevindt zich in de zuigmond van de robot en de zijborstels bevinden zich aan de zijkant. Allebei de borstels spelen een essentiële rol tijdens een schoonmaakbeurt, het is dan ook belangrijk dat de borstels schoon worden gemaakt. Dit kan gemakkelijk worden gedaan door ze los te klikken. Wanneer je huisdieren hebt is de kans groot dat er ook veel huisdierharen tussen zit, probeer deze opgezogen haren dan voorzichtig los te knippen met een schaar.

 

Sensoren reinigen

Aan de hand van sensoren kan de robot zijn weg vinden in het huis. De belangrijkste sensoren zijn de anti-val en anti-bots sensoren. Gedurende het stofzuigen worden deze sensoren vies doordat ze worden bedekt met een laag stof. Wanneer dit gebeurt is de kans groot dat het signaal van de sensoren wordt verstoord. Met als gevolg dat de robot bijvoorbeeld geen diepte meer kan detecteren en zo van de trap afvalt. Voorkom dus schade en reinig de sensoren regelmatig met een doek. Wij raden ook aan om het oplaadstation te reinigen, zodat deze ook zichtbaar blijft voor de stofzuiger.

 

Robotstofzuiger bestellen bij Zoef

Wanneer u klaar bent om over te stappen van een normale stofzuiger op automatische robotstofzuiger, biedt ons assortiment u genoeg opties. Buiten ons assortiment robotstofzuigers bieden wij ook diverse robotstofzuiger accessoires aan. Dit zorgt ervoor dat u gemakkelijk één onderdeel kunt vervangen zonder dat u een gehele nieuwe robot hoeft aan te schaffen. Bij twijfel welk onderdeel geschikt is kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Want bij Zoef Robot zorgen we ervoor dat u met minimale onderhoudswerkzaamheden optimaal kunt geniet van een schoon huis!