• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hoe werkt een zwembadstofzuiger?

Werking van een zwembadrobot

Een zwembadrobot is een autonoom systeem met interne zuigkracht, borstels en verwijderbare filters. Het reinigt de bodem en wanden van het zwembad door vuil op te zuigen en water te filteren. Hoewel de bewegingen willekeurig lijken, berekent de robot zelf de route en weet hij welke plekken nog gereinigd moeten worden. Hardnekkig vuil en aanslag kunnen handmatige borsteling en extra reinigingschemicaliën vereisen. Ontdek meer over de werking van een zwembadrobot op onze adviespagina.

 

Verschillende zwembadrobots Zoef Robot

Ontdek de zelfstandige zwembadrobots van Zoef Robot. Kies de juiste robot op basis van uw zwembadgrootte. Inge voor zwembaden tot 100m², lichtgewicht en eenvoudig op te tillen. Ada met 15m kabel voor zwembaden tot 130m², 2 motoren voor gemakkelijk gebruik. Ranomi met 3 motoren en 15m kabel, reinigt wanden, geschikt voor zwembaden tot 130m². Geniet van schoonmaakopties en bediening via de Bluetooth-app. Voor advies op maat, neem contact met ons op. Eenvoudig en efficiënt!

 

Het gebruiken van een zwembadrobot

De meeste zwembadrobots hebben voorgeprogrammeerde programma's. In 1-3 uur reinigen ze het hele zwembad en stoppen automatisch. Dankzij slimme technologie weet de robot welke plekken nog schoongemaakt moeten worden. Hij verwijdert oppervlakkig vuil zoals zand en bladeren, maar niet de algen. Hiervoor zijn zwembadchemicaliën nodig. Na de reiniging kun je de robot uit het water halen en het filter schoonmaken. Bespaar tijd met een zwembadrobot. Plaats hem in het water en laat hem het werk doen. Gemakkelijk en efficiënt!

 

Voor en nadelen

Een zwembadrobot biedt vele voordelen. Het zorgt voor tijdsbesparing en gemak, aangezien de robot zelfstandig het zwembad reinigt. Het grondig schoonmaken van bodem en randen zorgt voor een helder zwembad. Daarentegen kan een zwembadrobot duur zijn in aanschaf. Hoewel het oppervlakkig vuil efficiënt wordt verwijderd, zijn ze niet altijd effectief tegen algen. Regelmatig onderhoud en reiniging van het interne filter zijn ook noodzakelijk. Ondanks enkele nadelen wegen de voordelen doorgaans zwaarder, waardoor een zwembadrobot een waardevolle investering is voor een moeiteloos en schoon zwembad.

 

Onderhouden 

Een zwembadrobot plant zijn eigen route en klimt indien mogelijk tegen de wand omhoog. Start de robot met een bedieningspaneel bij het zwembad. De kabel verbindt de robot met het paneel. Opgezogen vuil wordt in het interne filter verzameld. Regelmatig reinigen is belangrijk om verstopping te voorkomen. Controleer en reinig het filter na elke cyclus. De filters zijn vaak gemakkelijk bereikbaar. Koppel ze los, maak ze leeg, spoel ze af en plaats ze terug in de robot. Houd het filter schoon voor optimale prestaties van de zwembadrobot. Extra filters of andere accessoires nodig? Bekijk dan onze producten.