• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hoe kies ik een robot grasmaaier?

Robotgrasmaaier kiezen

Bij het kiezen van een robotmaaier voor jouw gazon zijn enkele overwegingen belangrijk: de grootte van je gazon, de mogelijkheid om de robotgrasmaaier met een app te bedienen, eventuele obstakels op je gazon, en eventuele hellingen. Kies een model dat geschikt is voor de grootte van je gazon, overweeg de handigheid van een app-besturing, let op de navigatievaardigheden bij obstakels, en zorg voor voldoende kracht en stabiliteit bij hellingen. Meer advies over robotmaaiers? Door deze factoren in overweging te nemen, vind je de perfecte robot voor jouw gazon. Kijk op de categorie pagina voor een van onze beste robotgrasmaaiers.

Hoe groot is je gazon?

Wanneer je gaat kiezen voor de beste robotgrasmaaier voor jouw gazon, is je gazons grootte een van de eerste dingen waarop je moet letten. Meet of bereken het grasoppervlak van je tuin om de juiste robotgrasmaaier te kiezen. De capaciteit van een robotgrasmaaier word bepaald door de accu, software en maaibreedte. Meet de gazons grootte voor een efficiënte en effectieve maai ervaring. Wil je weten hoe een robotmaaier te werk gaat? Kijk dan bij hoe werkt een robotmaaier?

 

Grasoppervlakte

Bij het kiezen van een robotgrasmaaier is de grootte van het gazon van belang, denk ook aan mogelijke hindernissen, denk aan obstakels zoals; bloembedden, speelgoed of andere objecten. Onze robotmaaiers zijn betrouwbare opties om je gazon netjes te houden. Alle hebben een handige app (m.u.v. Teun) en bedieningspaneel. Het verschil zit hem in de maximale oppervlakte die ze kunnen maaien: Dirk is geschikt voor gazons tot 600m2, terwijl Betsie 1400m2 kan maaien. Katrien is geschikt voor gazons tot 500m² en Teun kan gazons tot 300m² maaien.

 

Robotmaaier voor kleiner en middelgrote gazons tot 600m2

Voor eigenaren van tuinen met een oppervlakte van minder dan 600m2 bieden robotgrasmaaiers handige oplossingen. Deze compactere modellen zijn betaalbaarder, gemakkelijker te installeren en te programmeren. Ze besparen tijd en moeite door autonoom te maaien. De beste robotmaaiers tot 600m2 zijn Dirk, Katrien en Teun. Hoewel ze beperkter zijn in maaibereik, bieden ze nog steeds het gemak van automatisch maaien. Het vergelijken van specificaties en functies van verschillende modellen helpt bij het kiezen van de juiste robotmaaier die past bij de grootte van de tuin en de behoeften van de eigenaar. 

 

Robotmaaier voor grote gazons groter tot 1400m2 vierkante meter

Robotgrasmaaier die geschikt zijn voor gazons groter dan 600m2 bieden voordelen voor eigenaren van grote tuinen. Deze modellen hebben krachtige motoren, grotere maaibreedtes en kunnen efficiënt grote oppervlakte aanpakken. Een robotmaaier van uitstekende kwaliteit is Betsie. Hoewel ze duurder zijn en meer installatie- en programmeerwerk vereisen, leveren ze uitstekende prestaties en besparen ze meer tijd. Het is belangrijk om verschillende modellen te vergelijken en rekening te houden met je gazons formaat en budget bij het kiezen van de juiste robotgrasmaaier.

 

Wil je de automatische maaier met een app besturen?

Een robotmaaier met een bijbehorende app biedt talloze voordelen. Je kunt de robot vanaf je telefoon bedienen en beheren, de tijden instellen en het schema aanpassen. Maar hoe kan je een robotmaaier installeren? Je hebt ook op afstand toegang tot belangrijke informatie, zoals de status van de batterij en de voortgang van de maaicyclus. Dit maakt het onderhoud van jouw gazon gemakkelijker en efficiënter. Overweeg daarom bij aanschaf van een nieuwe robotgrasmaaier een model met een app en geniet van een mooi en onderhouden gazon met minimale inspanning. Betsie, Dirk en Katrien hebben zijn te bedienen met App.

 

Heeft je gazon obstakels en-/of hellingen?

Bij het kiezen van een robotgrasmaaier moet je rekening houden met obstakels in jouw tuin, zoals stenen, bomen en vijvers. Sommige robotmaaiers zijn beter geschikt voor het omgaan met obstakels dan andere, dus is het belangrijk om te weten welke obstakels zich in jouw tuin bevinden voordat je een robot grasmaaier aanschaft. Daarnaast is het belangrijk om een model te kiezen dat geschikt is voor de hellingen in jouw tuin. De meeste robotmaaiers kunnen hoogteverschillen in je gazon tot ongeveer 25 procent gemakkelijk aan. Door een robotmaaier te kiezen met goede navigatie en sensoren of GPS-navigatie, kun je jouw gazon gemakkelijk onderhouden en obstakels vermijden.