- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Advies Robotmaaiers
Wat is een robotmaaier?
Het gebruik van een robotmaaier levert u een aantal grote voordelen op. Naast het feit dat u niet meer zelf hoeft te maaien zorgt de robot voor een altijd mooi, strak gazon en een dichtere grasmat, waardoor onkruid minder kans heeft.
Tevens houdt het uw groencontainer leeg. Hoe groter het gazon hoe meer vrije tijd een robotmaaier u oplevert.
Bedenk voordat u over gaat tot de aanschaf van een robotmaaier wat uw verwachtingen zijn en welke robotmaaier daar het best bij aansluit. Hierbij kunt u denken aan de grootte van uw gazon, moet de robotmaaier programmeerbaar zijn of de vorm van het gazon, heeft u bv smalle doorgangen in uw gazon.
Hoe werkt een robotmaaier?
Een robotmaaier heeft een oplaadstation en een grenskabel. De grenskabel zit aangesloten op het oplaadstation en ligt als een lus om het gazon. De grenskabel is makkelijk te installeren door deze met pennen in de grond vast te zetten.
De robotmaaier vertrekt van het oplaadstation op de door u ingestelde tijd en volgt eerst de grenskabel zodat de randen gemaaid zijn. De robot maaier komt dan weer bij het oplaadstation terug en gaat vervolgen het gazon binnen de grenskabel maaien. Hierdoor worden zowel de rand als het veld gemaaid. Zodra de ingestelde tijd (of tijd die staat voor een bepaald oppervlakte) is verstreken gaat de robotmaaier terug naar het oplaadstation om op te laden. De robotmaaier zal weer aan het werk gaan bij de volgende cyclus.
Waarom een robotmaaier van Zoef Robot?
De robotmaaiers van Zoef Robot zijn robuust en zijn erg geschikt voor zowel kleine als grote gazons. Ze zijn goed doordacht en eenvoudig in gebruik.
Daarnaast bent u met een robotmaaier van Zoef Robot verzekert van een kwaliteitsproduct en een deskundige service. Tevens zijn alle vervangingsonderdelen aanwezig.
Dus geniet van uw vrije tijd met de Robotmaaiers van Zoef Robot.
Verschillen robotmaaiers Zoef Robot
Dirk en Betsie hebben dezelfde werking en verschillen alleen in de maximale oppervlakte die ze kunnen maaien.
Zo kan Dirk gebruikt worden voor gazons tot 600m2 en Betsie voor gazons tot 1500m2. Beide hebben ze een zelfde bedieningspaneel en een APP waarin u alles kan zien. Ook kunt u hierin de tijden aangeven die u fijn vind en zo een passend tijdsschema creëren.
Nadelen Robotmaaier
Een robotmaaier is een stuk duurder dan een handmaaier. U koopt dan ook een geavanceerde maaier met behoorlijk wat snufjes die u het grasmaaien wel heel gemakkelijk maken. Daarnaast zal u misschien denken dat de installatie veel tijd en moeite kost. De installatie van de Zoef Robot is echter zo eenvoudig dat u dit prima zelf kunt doen. Het komt namelijk enkel neer op het aansluiten van het oplaadstation en het aanleggen van de grenskabel. Daarbij is iedere maaier voorzien van een duidelijke Nederlandstalige handleiding en zijn er installatie video's te vinden bij de producten op onze website en op ons YouTube kanaal.
Verwachtingen
Een robot maaier is eenvoudig in het gebruik.
Het is vooral belangrijk te bekijken hoe uw gazon eruit ziet. Zorg bijvoorbeeld dat deze enigszins vlak is en er geen grote kuilen in zitten. Maak deze vooraf wat vlakker met zand en begin met de messen op een hoge stand. Grote bomen zijn geen probleem maar om kleine boompjes of perkjes midden in het gazon moet een grenskabel gelegd worden.
De grenskabel wordt eenvoudig in de grond vast gezet met pennen. De kabel zal na ongeveer 2 maanden niet meer zichtbaar zijn. Uiteraard kan de kabel ook in een sleuf aangebracht worden en onder tegels door gelegd worden. Als er meerdere velden zijn die door een pad worden gescheiden is het vaak ook handiger er 1 veld van te maken. Hierbij moet pad/tegels en het gazon wel dezelfde hoogte hebben. Tevens is het belangrijk om te kijken of er geen smalle stroken gras zijn waar de robotmaaier door heen moet. Minimale doorgang is namelijk 1 meter.
Hoe bakent u het terrein af?
Robotmaaiers werken met een grenskabel die met pennen in het gazon vastgezet moet worden. Deze zal na ongeveer 2 maanden niet meer zichtbaar zijn. De kabel moet een goede afstand hebben van muren en andere hoge objecten en zorg ervoor dat de robotmaaier niet in perkjes en op terrassen komt. Het aanleggen van deze kabel is zeer eenvoudig en staat goed omschreven in de handleiding. De grenskabel sluit u uiteindelijk aan op het oplaadstation. Dan de stekker in het stopcontact en de robotmaaier is klaar voor de eerst maaibeurt!
Hoe installeert u een robotmaaier?
Begin met het bepalen van waar het oplaadstation moet komen. Houd hierbij rekening met de stroomaansluiting en dat deze voor en achter een stuk recht moet hebben. Dan komt de robotmaaier altijd recht aanrijden als deze het oplaadstation in wil.
Vervolgens moet de kabel met de pennen worden vastgezet. Dat is makkelijk met de meegeleverde meetlat en instructies. De kabel mag ook in een sleuf (tot < 5 cm diepte) gelegd worden, maar dit is meer werk. Een sleuf kunt u bijvoorbeeld maken met een kanten snijder.
Het grenskabel uiteinde sluit u aan op het oplaadstation. Stekker in het stopcontact en de robotmaaier kan aan het werk! Blijf bij de eerste keer even kijken of de kabel overal goed aangelegd is en stel deze indien nodig even bij.
Hoe navigeert een robotmaaier?
De robotmaaiers zijn voorzien van een automatisch programma waardoor ze iedere keer op een andere manier over het gazon gaan. Hierdoor wordt het gazon niet op bepaalde plekken continue belast, dit is dus het beste voor uw gazon. De grenzen worden bepaald door de grenskabel. Zodra de robotmaaier deze ziet zal hij omdraaien en verder rijden.
Hoe programmeert u een robotmaaier?
Bij de robotmaaiers is eenvoudig de huidige tijd en de gewenste starttijd in te stellen. Zodra de ingestelde/geprogrammeerde tijd bereikt is gaat de robotmaaier aan het werk.
Hij zal vervolgens afhankelijk van het ingestelde maai-oppervlakte een bepaalde tijd gaan maaien en opladen.
Let wel op, mocht de maai-beurt/maai-tijd niet zijn gehaald dan zal de maaier opladen en weer verder gaan. Bij een groter oppervlakte zal deze dus meerdere malen gaan maaien en laden.
Dit is bij de meeste merken het geval.
Onderhoud
Een robotmaaier heeft veel sensoren en werkt in weer en wind. Voor een lange en onbezorgde werking is onderhoud dus erg belangrijk. Maak dus met regelmaat de onderzijde even vrij van aangekoekt gras en haal de maaier en oplader in de winter naar binnen/in de schuur. Daarnaast is het nodig af en toe de messen te vervangen.