• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Advies Robotmaaiers

Wanneer kies je voor een robotmaaier?

Een robotmaaier levert een aantal grote voordelen op. Naast het feit dat u niet meer zelf hoeft te maaien zorgt het voor een altijd mooi strak gazon en een dichter grasveld, waardoor onkruid minder kans heeft.
Tevens houdt het uw groencontainer leeg. Hoe groter het grasveld hoe meer vrije tijd een robotmaaier oplevert.

Bedenkt voordat u over gaat tot de aanschaf van een robotmaaier wat uw verwachtingen zijn en welke robotmaaier daar het best bij aansluit. Hierbij kunt u denken aan de grootte van uw grasveld, moet deze programmeerbaar zijn of dat u smalle doorgangen in uw gazon heeft.

 

 

Waarom een robotmaaier van Zoef Robot?


De robotmaaiers van Zoef Robot zijn robuust en zijn erg geschikt voor grotere gazons. Ze zijn goed doordacht en zijn eenvoudig in gebruik. Niet voor niets zijn onze maaiers uitgeroepen tot beste keuze van Bol.com.

Rob is het meest eenvoudige model. Middels de afstandsbediening is de robot aan te zetten en zal deze automatisch het gras gaan maaien.

Uiteraard is Rob voorzien van allerlei veiligheid voorzieningen, zoals een anti-til sensor, bots sensoren, een noodknop en slot met sleutel.

Daarnaast is er Hendrik Jan die een LCD scherm heeft waarmee geprogrammeerd kan worden wanneer deze aan het werkt moet gaan. Verder is deze beveiligd met een pincode. 

Dus geniet van uw vrije tijd met de Robot grasmaaiers van Zoef Robot. 

Verschillen robotmaaiers Zoef Robot

Rob en Hendrik-Jan zijn beide geschikt voor een oppervlakte tot 2500-3000m2 of 200 meter kabel lengte. 

Rob is aan/uit te zetten met een afstandsbediening en gaat automatisch naar het oplaadstation. Vervolgens gaat hij verder zodra deze opgeladen is. Als je wilt dat hij stopt stuurt u hem naar het oplaadstation.

Hendrik-Jan is iedere dag te programmeren en zorgt dus voor een extra stukje gemak. Dit kan natuurlijk ook handig zijn als uw op vakantie bent en dus niet de maaier zelf aan kunt zetten. Uiteraard gaat Hendrik-Jan na zijn werkzaamheden weer netjes naar zijn oplaadstation om te wachten op de volgende geprogrammeerde tijd en dag of inschakeling via de afstandsbediening. 

Teun heeft een voor geprogrammeerde maai cyclus van 48 uur. Dus zodra u deze aanzet zal hij 48 uur daarna weer aan het werk gaan. Verder heeft Teun een keuze uit 3 verschillende oppervlakten, 300m2, 500m2 en 1000m2. Hiermee wordt de lengte van het maaien bepaald. Bij 300m2 zal deze 2 uur werken, bij 500m2 zal hij 4 uur gaan werken en bij 1000m2 zal Teun 6 uur maaien. 

Nadelen Robotmaaier

Een robotmaaier is een stuk duurder dan een handmaaier. U koopt dan ook een geavanceerde grasmaaier met behoorlijk wat snufjes die u het grasmaaien wel heel gemakkelijk maken. Daarnaast zal u misschien denken dat de installatie veel tijd en moeite kost. Echter is de installatie van de Zoef Robot zo eenvoudig dat u dit prima zelf kunt doen. Het komt namelijk enkel neer op het aansluiten van het oplaadstation en het aanleggen van de grensdraad. Daarbij is iedere maaier voorzien van een duidelijke Nederlandstalige handleiding en zijn er installatie video's te vinden op ons Youtube kanaal.  

 

 

 

Verwachtingen

Een robot maaier is eenvoudig in het gebruik. Het is vooral belangrijk te bekijken hoe uw gasveld eruit ziet. Zorg bijvoorbeeld dat deze enigszins vlak is en er geen grote kuilen in zitten. Maak deze vooraf dus wat vlakker met zand en begin met de messen op een hoge stand. Grote bomen zijn geen probleem maar bij kleine boompjes of perkjes midden in het gazon moet een kabel om heen gelegd worden.

De kabel wordt eenvoudig in de grond vast gezet met pennen. De kabel zal na +/- 2 maanden niet meer zichtbaar zijn. Uiteraard kan de kabel ook in een sleuf aangebracht worden en onder tegels door gelegd worden. Als er meerdere velden zijn die door een pad worden gescheiden is het vaak ook handiger er 1 veld van te maken. Hierbij moet pad/tegels en gras wel dezelfde hoogte hebben. Tevens is het belangrijk om te kijken of er geen smalle stroken gras zijn waar de robot door heen moet. Minimale doorgang is namelijk 1,5 meter.

 

Hoe bakent u het terrein af?

Robotmaaiers werken met een grenskabel die met pennen in het gazon vastgezet moet worden. Deze zal na +/- 2 maanden niet meer zichtbaar zijn. De kabel moet een goede afstand hebben van muren en andere hoge objecten en zorgt ervoor dat de maaier niet in perkjes en op terrassen komt. Het aanleggen van deze kabel is zeer eenvoudig en staat goed omschreven in de handleiding. De grenskabel sluit u uiteindelijk aan op het oplaadstation. Dan de stekker in het stopcontact en klaar voor de eerst maaibeurt!

 

 

 

Hoe installeert u een robotmaaier?

Begin met het bepalen van waar het oplaadstation moet komen. Houd hierbij rekening met de stroomaansluiting en dat deze voor en achter een stuk recht moet hebben. Dan komt de maaier altijd recht aanrijden als hij het oplaadstation in wil.

Vervolgens moet de kabel met de pennen worden vastgezet. Dus is makkelijk met de meegeleverde meetlat en instructies. De  kabel mag ook in een sleuf (tot < 5 cm diepte) gelegd worden, maar dit is meer werk. Een sleuf kunt u bijvoorbeeld maken met een kanten snijder.

De grenskabel uiteinde sluit u aan op het oplaadstation. Stekker in het stopcontact en de maaier kan aan het werk! Blijf bij de eerste keer even kijken of de kabel overal goed zit en stel deze indien nodig even bij.  

 

Hoe navigeert een robotmaaier?

De maaiers zijn voorzien van een automatische programma waardoor ze iedere keer op een andere manier over het veld gaan. Hierdoor wordt het gras niet op bepaalde plekken continue belast en is dus het best voor uw gazon. De grenzen worden bepaald voor de grenskabel. Zodra hij deze ziet zal hij omdraaien en verder rijden.

 

 

 

 

 

Hoe programmeert u een robotmaaier?

Dit verschilt tussen de maaiers.

Rob is niet programmeerbaar en kunt u met de afstandsbediening aan en uit zetten

Hendrik-Jan kunt u programmeren op een bepaalde tijd en kiezen welke dagen hij aan het werk moet gaan.

Teun is voorgeprogrammeerd en gaat automatisch na 48 uur aan het werk. 

Let wel, mocht de maai-beurt/maai-tijd niet zijn gehaald dan zal de maaier opladen en weer verder gaan. 

 

 

Onderhoud

Een robotmaaier heeft veel sensoren en werkt in weer en wind. Onderhoud is dus erg belangrijk voor een lange en onbezorgde werking. Maak dus af en toe de onderzijde even vrij van aangekoekt gras en haal de maaier en oplader in de winter naar binnen/in de schuur. Daarnaast is het nodig af en toe de messen te slijpen (alleen bij Rob en Hendrik-Jan mogelijk) of te vervangen. In de handleiding staan alle tips voor het winter klaar maken.

 

 

 

 

Naar robotgrasmaaiers