Hoe installeert u een robotmaaier?

Hoe installeert u een robotmaaier?

Hoe installeert u een robotmaaier?

Wanneer u een of meerdere grotere grasvelden in uw tuin heeft, is een robotmaaier de ideale hulprobot voor u. Onze robotmaaier Dirk kan gazons met een oppervlakte tot 600m² maaien. Voor nog grotere oppervlaktes raden wij robotmaaier Betsie aan, deze is geschikt voor grasvelden met een oppervlakte tot 1500 m². Nadat u een robotmaaier heeft aangeschaft, is het tijd om deze te installeren. De juiste installatie is erg belangrijk om de robotmaaier zelfstandig aan het werk te zetten. Door deze goed te installeren kunt u genieten van meer vrije tijd terwijl uw gazon wordt aangepakt door de robotmaaier.

Het installeren van de robotmaaier

Het installeren van de robotmaaier begint met het plaatsen van het oplaadstation. Dit station moet geplaatst worden op een plek dichtbij een stopcontact en de robotmaaier moet zowel aan de voor als aan de achterkant het oplaadstation op kunnen rijden. Een robotmaaier komt namelijk altijd recht aanrijden als deze het oplaadstation in wilt. Na het plaatsen van het oplaadstation, is het tijd om de grenskabel met de grenskabel pennen vast te zetten in het gazon. Na het plaatsen van de grenskabel sluit u deze aan op het oplaadstation, plaats de stekker in het stopcontact en de robotmaaier gaat aan het werk! Bij de eerste maaibeurt is het altijd goed om te controleren of de grenskabel juist geplaatst is, door te kijken of alle hoeken van het gazon gemaaid zijn.

 

Het terrein afbakenen

Alle Zoef Robot robotmaaiers worden geleverd met een meetlat en instructies om de grenskabels te plaatsen in het gazon. Na ongeveer twee maanden zal de grenskabel niet meer zichtbaar zijn doordat het gras hier overheen groeit. Bij het afbakenen van het terrein is het belangrijk dat er genoeg ruimte vrij blijft tussen de grenskabel en muren, terrassen of perkjes. Hiermee voorkomt u dat de robotmaaier uw tuin beschadigt of dat de robotmaaier te dicht bij de muur komt.

 

De robotmaaier programmeren

Klaar met de instellingen en het afbakenen van het terrein? Dan is het tijd om de robotmaaier te programmeren. Dit kunt u op eenvoudige wijze doen met de bijbehorende app. In de app kunt u zelf de dagen en tijdstippen instellen dat de robotmaaier aan de slag moet. U kunt de robotmaaier zelfs programmeren wanneer u niet thuis bent, zo heeft u ook na een vakantie een gazon dat er perfect uitziet! Heeft u vragen over het installeren van een robotmaaier? Dan raden wij aan om ons helpcenter te raadplegen, hier worden alle vragen met betrekking tot de robotmaaiers uitgebreid beantwoord. Komt u er niet helemaal uit? Aarzel niet en neem even contact met ons op, wij helpen u graag.