Robotstofzuiger pilot met thuiszorg

Robotstofzuiger pilot met thuiszorg

Robotstofzuiger pilot met thuiszorg

Zoef Robot is onderdeel van een pilot binnen de thuiszorg instantie Tzorg, de pilot is in samenwerking met meerdere instanties. Er wordt samen met 100 cliënten en hun thuishulpen onderzocht wat de eventuele toegevoegde waarde van robotstofzuigers in de thuiszorg kan zijn. Binnen de pilot wordt er onder andere gekeken of cliënten nog beter geholpen kunnen worden, of het bijdraagt aan een zelfredzaam gevoel en of het werk van het thuishulp personeel middels het inzetten van robotstofzuigers wordt verlicht.

 

Voordelen van de robotstofzuiger

In de pilot wordt er gebruik gemaakt van robotstofzuiger Jannie. Cliënten die gebruik maken van thuiszorg zijn in zekere zin afhankelijk. Het voordeel van een robotstofzuiger is dat ze deze eenvoudig zelf kunnen gebruiken. Aan de hand van de gebruiksaanwijzing van robotstofzuiger Jannie kan de installatie samen met een thuishulp medewerker worden gedaan. Vervolgens kan een cliënt de stofzuiger aanzetten wanneer hij of zij dit wil. Een van de thuishulp medewerkers uit de pilot ziet ook de voordelen en zegt het volgende:

 

‘’Ik wil dit werk lang blijven doen. Nu heb ik meer ruimte voor een goed gesprek en andere taken zoals de koelkast schoonmaken of de kastjes boven het aanrecht waar mijn cliënt zelf niet bij kan.’’

 

De thuishulp medewerk en de cliënt zijn tot dusver erg tevreden, ook al moeten ze alles nog even onder de knie krijgen. Wel raden ze een robotstofzuiger in de zorg aan, met zijn drieën vormen ze namelijk een top team!

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Bent u enthousiast geworden door de pilot en wilt u graag gebruik maken van een robotstofzuiger binnen uw zorginstantie. Wij bij Zoef Robot bieden een B2B schoonmaak abonnement aan en regelen alles van A tot Z.

 

Voor eventuele vragen of meer informatie kunt u ons altijd contacteren via e-mail.