Robotstofzuiger kiezen: hier moet u op letten

Robotstofzuiger kiezen: hier moet u op letten

Een robotstofzuiger kan de vervelende taak van het stofzuigen van uw woning voor een gedeelte uit handen nemen. Dankzij een automatische stofzuiger kunt u veel tijd besparen en kunt vaker ontspannen met familie en vrienden of tijd besteden aan uw hobby. Bij de aanschaf van een robotstofzuiger is het wel belangrijk om goed na te denken welke robotstofzuiger het meeste geschikt is voor in uw huishouden.

 

Wat zijn uw verwachtingen van de robotstofzuiger?

Ten eerste is het goed om na te denken over de verwachtingen die u heeft van de robotstofzuiger. Wilt u deze gebruiken als aanvulling op de gewone stofzuiger of wilt u dat deze dagelijks aan de slag gaat en ook te bedienen is via een app? Dit is de eerste vraag waar u goed over na moet denken bij de aanschaf van een robotstofzuiger. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er altijd plekken overblijven die u zelfs zult moeten stofzuigen zoals trappen, banken en stoelen. Hiervoor kunt u gebruik maken van James de Steelstofzuiger. Deze handige draadloze steelstofzuiger  is ideaal om de trap of de bank mee te stofzuigen.

 

Welke soort vloer heeft u?

Alle onze robotstofzuiger modellen zijn geschikt voor harde vloeren. Heeft u grove tegels in uw woning? Dan is robotstofzuiger Jannie die ideale stofzuiger voor u. De zijborstels van Jannie liggen hoger dan die van andere modellen, waardoor deze ook minder snel zullen slijten. Daarnaast is Jannie ook zeer geschikt voor laagpolige tapijten of vloerkleden, Jannie heeft de minste moeite met verhogingen van maximaal 1,5 cm. Daarnaast is robotstofzuiger Anna ook erg geschikt voor tapijt en is deze stofzuiger verkrijgbaar met een ingebouwd dweilsysteem. Anna is onze meest complete robotstofzuiger die met een app te bedienen is en ingebouwde gyroscoop heeft waarmee ze zelf de meeste efficiënte schoonmaakroute in uw woning kan bepalen.

 

De robotstofzuiger als onderdeel van uw huishouden

Bij de aanschaf van een robotstofzuiger is het belangrijk om er een te kiezen die past bij de samenstelling van uw huishouden. Wanneer u huisdieren heeft die dagelijks veel haren verliezen, is robotstofzuiger Bep het ideale model voor uw huishouden. Deze robotstofzuiger heeft een extra krachtige motor waarmee de dierenharen gemakkelijk opgezogen kunnen worden. Daarnaast heeft Bep geen hoofdborstel aan de onderzijde waar dierenharen normaliter aan vast kunnen blijven zitten.

Wordt uw vloer snel vies en moet u regelmatig dweilen? Ga dan voor een model met een ingebouwd dweilsysteem of een robotstofzuiger waar u zelfs een waterreservoir aan kunt vast maken. Dan wordt uw vloer binnen een handomdraai gestofzuigd én gedweild. Heeft u of iemand anders in uw huishouden last van allergieën? Ook dan bent u bij Zoef Robot aan het juiste adres, alle onze robotstofzuigers beschikken namelijk over ingebouwde HEPA-filters die ervoor zorgen dat fijne stofdeeltjes en andere allergenen na het stofzuigen niet opnieuw in uw woning terecht komen. Voor de HEPA-filters en de andere accessoires van de robotstofzuigers geldt wel dat u deze om de 3 à 4 maanden moet vervangen om de stofzuiger in topconditie te houden.

Kortom, voor elk huishouden is er een geschikt model robotstofzuiger te vinden in ons assortiment. Wilt u naast een schone vloer ook glimmende ramen of een strak gemaaid gazon in uw tuin? Neem dan zeker ook een kijkje bij onze robotramenwasser of robotmaaiers!