Hoe werkt een robotstofzuiger?

Hoe werkt een robotstofzuiger?

Voordat je een robotstofzuiger aanschaft is het belangrijk om te weten hoe de stofzuiger te werk gaat. Over het algemeen zijn bijna alle modellen voorzien van ronddraaiende kwastjes of borsteltjes. Deze bevinden zich aan de zijkant en werken samen om zowel groot als klein vuil op te zuigen. Het opgezogen vuil wordt opgeslagen in een verwijderbare stofbak, dat je eenvoudig zelf kan loskoppelen en legen.

 

De sensoren van een robotstofzuiger

Naast de kwastjes en borsteltjes maakt een robotstofzuiger gebruik van verschillende sensoren. Dankzij de sensoren kan een robotstofzuiger obstakels detecteren en inschatten welke gebieden al schoon zijn gemaakt en welke nog niet.

 

Anti bots sensoren

Met behulp van infrarood licht kan een robotstofzuiger muren detecteren. Als gevolg hiervan kan de stofzuiger je muren niet beschadigen. Verder kan de robotstofzuiger precies langs de randen schoonmaken en ook op de moeilijk bereikbare plekken komen. Hierbij kun je denken aan hoekjes of plekken onder of achter de bank. Geen plekje is voor steelstofzuiger James onbereikbaar.

Buiten de muren in een huis zijn er voor een robotstofzuiger nog veel meer obstakels. Hierbij kun je onder andere denken aan de bank, een tafel of verdwaald speelgoed. De sensoren zorgen ervoor dat de stofzuiger daaromheen kan sturen zonder te worden afgeremd.

 

Anti val sensoren

Als laatste heb je de val sensoren. Dit soort sensoren zijn een veiligheidseis bij iedere robotstofzuiger. De anti val sensoren herkennen een trap, dit zorgt ervoor dat de stofzuiger er dus niet vanaf zal vallen. Bij een val van een trap kan namelijk niet alleen de stofzuiger beschadigen, maar ook andere die op dat moment op de trap staan.

 

De extra functies van een robotstofzuiger

Een aantal robotstofzuigers beschikt naast de zojuist benoemde sensoren nog over een aantal extra functies. De robotstofzuiger kunnen bedienen met een smartphone of tablet is een van die functies. Het voordeel hiervan is dat je de stofzuiger eenvoudig op afstand aan- en uit kan zetten. Verder is het ook mogelijk om een schoonmaakschema in te stellen, daardoor kan de stofzuiger precies zien waar die al geweest is. Robotstofzuiger modellen Anna en Jannie beschikken over de zojuist benoemde functies.

Een andere extra functie is een robotstofzuiger die tijdens het stofzuigen niet alleen de kleinste stukje vuil kan meenemen, maar hier ook meteen achteraan dweilt. Anna met een dweilsysteem is zo’n model. Nadat zij bezig is geweest kun je genieten van zowel een schone als glanzende vloer. Als laatste is er robotstofzuiger Bep. Deze stofzuiger is speciaal ontwikkeld voor huisdierharen. Als huisdiereigenaar ken je de frustratie van een huis vol haren wel. Zet Bep aan en deze haren worden door de extra krachtige motor gemakkelijk opgezogen.

 

Een robotstofzuiger bestellen bij Zoef

Buiten dat een robotstofzuiger is voorzien van talloze gemakken neemt het je ook veel werk uit handen. Deze kostbare tijd kun je daardoor aan andere dingen besteden.

Wilt u graag meer informatie over welke stofzuiger geschikt is voor jouw situatie, stuur ons dan een e-mail op [email protected].