Hoe navigeert een robotstofzuiger?

Hoe navigeert een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger is een aanvulling als het aankomt op de huishoudelijke taken. De stofzuiger navigeert zich middels een intelligent schoonmaakprogramma door een ruimte. Dit wil zeggen dat de robot secuur te werk gaat en dat iedere vierkante meter van bijvoorbeeld uw huiskamer vloer zal worden schoongemaakt. Als de batterij gedurende het schoonmaakprogramma bijna leeg is zal de robot terugkeren naar het oplaadstation om zichzelf op te laden. Zodra de robotstofzuiger weer is opgeladen zal deze het programma afronden en vervolgens terugkeren naar het oplaadstation.

 

De navigatie programma’s van een robotstofzuiger

U kunt bepalen welke van de drie navigatie programma’s u geschikt vindt voor de ruimte. De meeste robots bieden de volgende programma’s aan: de automatische schoonmaak, de spot schoonmaak, en de plinten/randen schoonmaak. Zodra het programma is gekozen brengt de robotstofzuiger eerst de desbetreffende ruimte in kaart. Robotstofzuiger Anna doet dit door middel van een ingebouwde gyroscoop. Anna maakt vervolgens een plattegrond van de ruimte en plant de meest efficiënte route. Het unieke is dat Anna ook bij iedere beurt een nieuwe route creëert.

 

Het meest gebruikelijk navigatie programma is de automatische schoonmaak. De robotstofzuiger voert de geplande werkzaamheden uit aan de hand van een zigzaggend patroon.

 

Tijdens de spot schoonmaak, zal zoals de naam al verklapt robotstofzuiger Jannie een bepaalde plek schoonmaken. Dit wordt gedaan aan de hand van een spiraal patroon. De spiralen gaan zowel naar binnen als naar buiten. Dit is navigatieprogramma is het meest geschikt voor vloeren waar vuil zich op bepaalde plekken concentreert.

 

Nadat robotstofzuiger Bep klaar is met het reinigen van de open plekken op de vloer kunt u de plinten/randen schoonmaak kiezen. Deze functie zorgt ervoor dat Bep langs de muren en meubels navigeert. Zo komt uw robotstofzuiger dus ook bij de moeilijke bereikbare plekken.

 

Een robotstofzuiger van Zoef

Een robotstofzuiger van Zoef is de ideale hulp in uw huishouden. Laat de robot het werk uitvoeren zodat u kunt genieten van niet alleen uw vrije tijd maar ook een huis dat spik en span is.

 

Bij twijfel over welk model het beste bij u past kunt u ons altijd een contacteren en e-mail sturen naar [email protected].