• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Advies UV stofzuiger

Zoef Robot UV-Stofzuiger.voordelen-uv-robot-nelly

Ondanks het feit dat we ongeveer een derde van ons leven in bed doorbrengen, spenderen we vaak te weinig tijd aan het reinigen of verschonen ervan. Bedden zijn een broedplaats voor huisstofmijt bacteriën en andere micro organismen die schadelijke allergenen kunnen achterlaten.

Bent u allergisch voor huisstofmijt of wilt u gewoon uw matrassen, tapijt, stoffen meubelen, kussens van de bank of zelfs de katten- en hondenmand eens grondig schoonmaken dan is een UV-Stofzuiger de oplossing. Met een UV-Stofzuiger reinigt u het hele huis op een volledig chemisch-vrije manier. De UV-Stofzuiger beschermd u tegen huisstofmijt, bacteriën, andere micro organismen.

 

 

Nelly, de UV-Stofzuiger van Zoef Robot.nelly-robot-stofzuiger

Met Nelly kunt u weer gerust slapen. Onze innovatieve UV-Stofzuiger Nelly verwijdert niet alleen stof maar produceert UV-C stralen waarvan is bewezen dat het meer dan 90 % van de huisstofmijten, bacteriën en andere micro organismen dood. Eenmaal dood kunnen ze in combinatie met de trilplaten makkelijk worden opgezogen. De ingebouwde HEPA filter zorgt ervoor dat 99,9% van al deze allergenen ook nog opgevangen wordt. De combinatie van een sterke zuigkracht(9 Kpa), twee vibrerende platen (10000 trillingen per minuut) en de ingebouwde steriliserende UV-C lamp maakt dat dit de manier is om uw matrassen, kussens, stoffen meubelen, tapijt e.d. te ontdoen van al deze viezigheid. De UV-Lamp wordt aangestuurd door een sensor waardoor deze automatisch ingeschakeld wordt wanneer het in contact komt met een oppervlakte.

 

 

Wat is een Huisstofmijt.huisstofmijt-stofzuiger

De huisstofmijt is een klein, spinachtig beestje dat in ons huisstof leeft. Het zijn witte beestjes die door hun geringe afmeting niet of nauwelijks te zien zijn. Deze mijt voedt zich met voornamelijk huidschilvers van mens en dier, maar ook pollen, vezels en haren zijn geliefde voedingsbronnen. De huisstofmijt leeft voornamelijk in een vochtige, donkere, warme omgeving zoals matrassen, hoofdkussens, dekbedden, knuffelbeesten e.d.

 

 

 

Huisstofmijtallergie.huisstofmijt-allergie

Sommige mensen ( zo’n 5 tot 10 procent) ontwikkelen een allergie voor huisstofmijt. In de meeste gevallen veroorzaakt niet de mijt zelf, maar een allergeen dat in de uitwerpselen van de mijt zit de allergische reactie. Meer dan 40 procent van deze groep ontwikkeld ook astmaklachten.

Bedden zijn een broedplaats voor huisstofmijt en andere allergie veroorzakende bacteriën en micro-organismen. De allergische reacties zijn dan ook  ’s nachts vaak heftiger dan overdag.
Deze reacties uiten zich onder meer in:

  • Niesbuien
  • Verstopte neus
  • Tranende en jeukende ogen
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Slecht slapen
  • Eczeem