• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Advies Robotstofzuigers

Robotstofzuiger kiezen

robotstofzuiger-kiezen

Bij de keuze voor een robotstofzuiger is het belangrijk te bedenken wat uw verwachtingen zijn. Hoe meer u verwacht, hoe luxer het model dat nodig is om aan deze wensen te voldoen. Daarnaast zullen er altijd stofzuig taken over blijven die de robot niet kan uitvoeren, zoals bijvoorbeeld trappen, banken en stoelen. Om deze ook goed te stofzuigen kunt u gebruik maken van James, de handige draadloze steelstofzuiger. Deze flexibele steelstofzuiger kan goed bij alle plekken die een robotstofzuiger niet kan bereiken en kan bovendien als kruimeldief gebruikt worden. 

Voor een robotstofzuiger is het ook belangrijk te kijken of de robot veel dieren haren moeten op zuigen, of het uitmaakt of deze programmeerbaar moet zijn, hoe deze navigeert door de ruimte en of deze met een app moet werken.

Waarom robotstofzuiger van Zoef Robot?

waarom-zoefrobot

Zoef Robot robotstofzuigers zijn het best doordacht in de markt. Ze zijn allemaal voorzien van anti-val sensoren waardoor ze niet van de trap of een verhoging vallen. Tevens zijn ze standaard voorzien van HEPA filters om ook het fijne stof uit de kamer weg te filteren. Dit houdt de lucht schoon, waardoor u minder last heeft van allergieën.  

Daarnaast zijn alle modellen eenvoudig in gebruik en onderhoud. Zo is iedere robot met één druk op de knop aan te zetten en zijn de stofbakken goed schoon te maken. Onze modellen zijn ten opzichte van elkaar te onderscheiden in functionaliteit en luxe.We helpen u graag verder met het maken van de juiste keus. Uiteraard zijn alle robotstofzuigers van goede kwaliteit. Mocht er onverhoopt toch iets mee zijn of heeft u een vraag, dan staan we altijd voor u klaar.

Dus geniet van uw vrije tijd met de Robotstofzuigers van Zoef Robot.

Verschillen Robotstofzuigers Zoef

alle-robotstofzuigers-zoef

Anna is de meest complete robotstofzuiger voor een betaalbare prijs. Robotstofzuiger Anna is eenvoudig te bedienen met de app en ze beschikbaar over een ingebouwde gyroscoop waarmee ze een plattegrond van de ruimte kan maken om vervolgens de meeste efficiënte schoonmaakroute te kiezen. Anna is geschikt voor gladde oppervlakken zoals parket of tegelvloeren, maar ze kan ook goed overweg met vloerbedekking en laagpolig tapijt dankzij de ronde hoofdborstel. Er is ook een Anna met dweilsysteem verkrijgbaar.

Robotstofzuiger Bep kan vegen, stofzuigen en zelfs nat dweilen. Deze robotstofzuiger is ontzettend stil, waardoor ze ongestoord bij uw thuis aan het werk kan. Bep is speciaal gemaakt voor het opzuigen van huisdierharen en het is bij deze stofzuiger ook mogelijk om er een dweilfunctie aan toe te voegen.

Jannie is ook met een app te bedienen, de stofzuiger kan ook gekoppeld worden met Alexa en Google Assistant. Ze is voorzien van een fraaie design bovenplaat van gehard glas. Jannie heeft een hoofdborstel die ervoor zorgt dat ze vuil beter uit tapijt en vloerbedekking krijgt.

Alle specificaties te vergelijken? Selecteer de modellen en vergelijk deze met elkaar.

 

vloeren-zoefrobot

Soort vloeren

Heeft u een harde vloer dan werken alle robotstofzuigers prima. Als u een grove tegelvloer heeft raden we Jannie aan. Deze heeft de zijborstels iets hoger liggen waardoor ze minder snel slijten door de grove vloer.

Heeft u een laagpolig vloerkleed of tapijt dan werkt de hoofdborstel van Jannie het best. Heeft u een hoge drempel of vloerkleed (>1,5 cm) houdt er dan rekening mee dat de meeste modellen hier niet op komen. Jannie heeft hier de minste moeite mee.

 

Robotstofzuiger en Huisdieren

zoefrobot-huisdieren

Wanneer u op zoek bent naar een robotstofzuiger speciaal voor het opzuigen van dierenharen, dan is robotstofzuiger Bep de beste keuze. Dit model is speciaal ontwikkeld voor dierenharen en beschikt over een extra krachtige motor die de haren gemakkelijk kan opzuigen. In tegenstelling tot de andere robotstofzuigers heeft Bep geen hoofdborstel aan de onderzijde. Aan de hoofdborstel blijven normaal gesproken huisdierharen klitten, hier heeft u met robotstofzuiger Bep dus geen last van. Om ook huisdier pootjes van de vloer te verwijderen, kunt u de dweilfunctie toevoegen aan Bep.

 

 

Robotstofzuiger en Allergieën

zoefrobot-allergieen

Robotstofzuigers zijn uitermate geschikt voor mensen met allergieën.

Bij Zoef Robot zijn alle modellen voorzien van een HEPA filter, deze zorgt ervoor dat de uitgeblazen lucht nog extra gefilterd wordt, waardoor het irriterende stof, virussen en bacteriën uit de lucht houdt.

Omdat ze automatisch aan de slag gaan en moeiteloos iedere dag of zelfs vaker per dag stofzuigen is het huis veel schoner dan anders.

Alle robotstofzuigers hebben ook nog eens een ingebouwd dweilsysteem of de mogelijkheid om deze toe te voegen aan de stofzuiger, waardoor zelfs de kleinste stofdeeltjes worden opgenomen. Jannie heeft het grootste waterreservoir en het beste dweilsysteem. Jannie dweilt of stofzuigt afzonderlijk. Robotstofzuiger Anna herkent zelf of het waterreservoir gekoppeld is en ze kan vervolgens zelf bepalen hoeveel water er gedoseerd wordt.

Erg veel last van huisstofmijt of andere allergieën? Kijk dan zeker ook eens bij onze UV-C Robot Saar.

Voordelen Robotstofzuiger

voordelen-zoefrobot

Er wordt gestofzuigd als u niet thuis bent. Dit is misschien wel het grootste voordeel van de robotstofzuiger.

Ondanks dat u het huis moet klaarmaken zodat de robotstofzuiger zo min mogelijk obstakels tegenkomt, is het niet nodig hier constant bij te blijven. U doet dus met gemak even boodschappen of laat de robot stofzuigen terwijl u aan het werk bent. Nog fijner is het als u een robotstofzuiger kiest met programmeerfunctie. Met deze functie kunt u zelf een tijdstip kiezen wanneer de stofzuiger aan de slag moet gaan.

Een robotstofzuiger gaat makkelijk onder de meubels door. Daarmee zijn stofnesten onder banken, stoelen en bedden verleden tijd! Kijk dus vooraf hoe hoog de meubels zijn waar de robotstofzuiger onder door moet kunnen.

De robotstofzuiger gaat niet de trap of de meubels op, deze moet u dus nog zelf stofzuigen. Vooral de basismodellen gebruik u als toevoeging zodat u het stofzuigen een keer kan overslaan. Ook de meest uitgebreide modellen stofzuigen de lampenkappen en plinten niet, dus dit moet u zelf blijven doen. Maar over het algemeen haalt u de reguliere stofzuiger een stuk minder vaak uit de kast wanneer u een robotstofzuiger heeft rondrijden.

 

Verwachtingen Robotstofzuiger

robotstofzuiger-miep-meubels

Een robotstofzuiger kan u heel veel tijd en energie schelen.

Gebruikt u de robotstofzuiger af en toe als, aanvulling op de reguliere stofzuiger, dan volstaat een basismodel waarschijnlijk prima. Maar wilt u de robot dagelijks gebruiken of bijvoorbeeld besturen via uw telefoon, dan heeft u een meer geavanceerd model nodig. Weet wel dat een robotstofzuiger vooral een aanvulling is, en dus niet al het schoonmaakwerk overneemt. De traptreden en plinten zal u (helaas) gewoon nog zelf moeten stofzuigen.

 

 

Robotstofzuiger met Dweilfunctie 

robotstofzuiger-dweilfunctie

Een dweilsysteem is een mooie aanvulling op de robotstofzuiger. Jannie, Anna en Bep hebben allemaal een dweilsysteem of de mogelijkheid om deze aan de stofzuiger toe te voegen.

Het dweilsysteem schrobt niet, maar veegt met het gewicht van de robot over de vloer en houdt de dweil nat door een waterreservoir.

 

 

 

 

Onderhoud

onderhoud-robotstofzuiger

Onderhoud aan een robotstofzuiger is erg belangrijk. Natuurlijk moet u regelmatig de stofbak legen. Heeft u huisdieren, moet u dit na iedere zuigbeurt doen. Omdat de robots vol zitten met sensoren is schoonmaken van de robot van essentieel belang. Neem de sensoren dan ook af en toe af met een vochtige doek.

De filters moeten regelmatig schoongemaakt worden en na 3 a 4 maanden dient u de HEPA filters te vervangen. Dit zorgt dat zuigkracht goed blijft en de robot niet onnodig belast wordt. De borstels moeten indien nodig schoongemaakt worden. Dit kan met warm water. Afhankelijk van de ondergrond zult u deze ook met regelmaat moeten vervangen. Goed onderhoud zorgt dat de robot langer mee gaat en beter presteert. Alle losse onderdelen voor de robotstofzuigers zijn bij Zoef Robot online te bestellen.

 

Navigatie Robotstofzuigergyroscoop-sjaan-robotstofzuiger

De meeste modellen hebben standaard een combinatie van verschillende programma’s die ze automatisch na elkaar afwerken. Hierbij zullen ze langs de plinten gaan maar ook dwars door de ruimte. Door de lengte van zuigbeurt en de combinatie van programma’s zal de gehele kamer schoon gemaakt worden. Uiteraard kan de robot alleen op plekken komen waar deze bij kan. Als het past, is het bijvoorbeeld geen probleem om tussen de stoelpoten te manoeuvreren. Daarnaast is het ook verstandig de eerste keer te kijken hoe de robot te werk gaat en waar eventueel wat snoeren of doorgangen aangepast moeten worden voor een effectieve zuigbeurt.

Anna heeft naast deze verschillende programma’s een gyroscoop. Hierdoor maakt ze een plattegrond van de kamer en gaat ze er gestructureerd door heen. Hoe Anna door de kamer is gegaan is te zien op de Live Track van de nieuwe App.

 

Smart Robotstofzuigers

app-sjaan-robotstofzuiger

Jannie en Anna hebben allebei een app waarmee de robot ingesteld en gemonitord kan worden. Ze kunnen ook aan Alexa of Google Assistant gekoppeld worden. De app is eenvoudig in gebruik en erg handig voor het instellen van de werktijden, die per dag anders ingesteld kunnen worden.

Anna heeft tevens een Live track en er kan dus op een plattegrond gekeken worden hoe deze haar werk heeft gedaan. Daarnaast zijn er nog veel meer handige functies, zoals het zien van de status en eventuele foutmeldingen. Bovendien is de robot te besturen via de app en ziet u hierop de batterijstatus.

 

 

 

robotstofzuigers-webshop