• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Advies Robotstofzuigers

Robotstofzuiger kiezen

robotstofzuiger-kiezen

Bij de keuze voor een robotstofzuiger is het belangrijk te bedenken wat uw verwachtingen zijn. Hoe meer u verwacht, hoe luxer het model dat nodig is om aan deze wensen te voldoen. Daarnaast zullen er altijd stofzuig taken over blijven die de robot niet kan uitvoeren, zoals bijvoorbeeld trappen, banken en stoelen. 

Daarnaast is het belangrijk te kijken of de robot veel dieren haren moeten op zuigen, of het uitmaakt of deze programmeerbaar moet zijn, hoe deze navigeert door de ruimte en of deze met een APP moet werken.

 

 

 

Waarom robotstofzuiger van Zoef Robot?

waarom-zoefrobot

Zoef Robot robotstofzuigers zijn het best door dacht in de markt. Ze zijn allemaal voorzien van anti-val sensoren waardoor ze niet van de trap of een verhoging vallen. Tevens zijn ze standaard voorzien van HEPA filters om ook het fijne stof uit de kamer weg te filteren. Dit houdt de lucht schoon, waardoor je minder last hebt van allergieën.  

Daarnaast zijn de modellen eenvoudig in gebruik en onderhoud. Zo is iedere robot met 1 druk op de knop aan te zetten en zijn de stofbakjes goed schoon te maken. Onze  modellen zijn ten opzichte van elkaar te onderscheiden in functionaliteit en luxe.We helpen u graag verder met het maken van de juiste keus. Uiteraard zijn alle robotstofzuigers van goede kwaliteit. Mocht er onverhoopt toch iets mee zijn of heeft u een vraag, dan staan we altijd voor u klaar.

Dus geniet van je vrije tijd met de Robotstofzuigers van Zoef Robot.

 

Verschillen Robotstofzuigers Zoef

alle-robotstofzuigers-zoef

Miep is een basis model, die goed is als aanvulling op het stofzuigen. Ze is erg laag waardoor ze overal makkelijk onderdoor kan. Ze is eenvoudig te bedienen door haar handmatig aan te zetten.

Emma is een stuk luxer en heeft een afstandsbediening waarmee ze dagelijks geprogrammeerd kan worden. Door haar krachtige zuigkracht is het een goede keuze voor dieren haren.

Sien heeft dezelfde functionaliteiten als Emma maar heeft daarnaast ook een dweilsysteem en een virtuele muur waar mee je een plek in de kamer kunt afbakenen zodat de robot daar niet kan komen.

Jannie heeft is met een APP te bedienen, deze kan ook gekoppeld worden met Alexa en Google assistent. Tevens is ze iets platter dan Emma en Sien. Ze is voorzien van een fraaie design bovenplaat van gehard glas. Jannie heeft als enige wel een hoofdborstel, dit zorgt ervoor dat ze vuil beter uit tapijt en vloer bedekking krijgt.

Sjaan is het top model, ze is ook te bedienen met een APP, en heeft tevens een Gyroscoop waardoor ze precies weet waar ze geweest is. Dit zorgt ervoor dat Sjaan nooit lang werk heeft, ze weet wanneer ze elke plek in de kamer heeft gehad en gaat hierna weer terug naar haar oplaadstation. U kunt dit ook zien op de App, dit wordt Live Track genoemd.

Alle specificaties te vergelijken? Selecteer de modellen en vergelijk deze met elkaar.   

 

vloeren-zoefrobot

Soort vloeren

Heeft u een harde vloer dan werken alle robotstofzuiger prima. Als je een grove tegel vloer hebt raden we Jannie of Sjaan aan. Deze hebben de zijborstels iets hoger liggen waardoor ze minder snel slijten door de grove vloer.

Heeft u een laagpolig vloerkleed of tapijt dan werkt de hoofdborstel van Jannie het best. Heeft u daarnaast veel dieren haren dan heeft u veel minder onderhoud met een ander model omdat de haren om deze hoofdborstel heen kunnen klitten. 

Heeft u een hoge drempel of vloerkleed (> 1,5cm) houdt er dan rekening mee dat de meeste modellen hier niet op komen. Jannie heeft hier de minste moeite mee.

Robotstofzuiger en Huisdieren

zoefrobot-huisdieren

De modellen van Zoef Robot zijn speciaal ontwikkelt tegen haren. Een robotstofzuiger is dus heel handig bij dierenharen. Echt een goed idee! Veel robotstofzuigers hebben een ronddraaiende midden borstel. Het nadeel daarvan is dat de haren hieromheen gaan klitten. De modellen van Zoef Robot hebben een krachtige zuigmotor die de haren direct in de stofbak zuigen.

Alleen Jannie heeft een hoofdborstel. Deze is weer erg handig voor laag polige tapijten. Voor Jannie is er een speciale rubber borstel als optie beschikbaar waar de haren minder omheen gaan klitten.

 

 

Robotstofzuiger en Allergieën

zoefrobot-allergieenRobotstofzuigers zijn uitermate geschikt voor mensen met allergieën.
Bij Zoef Robot zijn alle modellen voorzien van een HEPA filter deze zorgt ervoor dat de uitgeblazen lucht nog extra gefilterd wordt, waardoor het irriterende stof, virussen en bacteriën uit de lucht houdt.

Omdat ze automatisch aan de slag gaan en moeiteloos iedere dag of zelfs vaker (bij de Sjaan en Jannie) per dag stofzuigen is het huis veel schoner dan anders.

Sien, Jannie en Sjaan hebben ook nog eens een dweil systeem waardoor zelfs de kleinste stofdeeltjes worden opgenomen. Jannie heeft het grootste waterreservoir en het beste dweilsysteem. Jannie dweilt of stofzuigt afzonderlijk. Sien en Sjaan stofzuigen en dweilen tegelijkertijd en hebben een kleine waterreservoir.

Erg veel last van huismijt of andere allergieën? Kijk dan zeker ook eens bij onze UV Stofzuiger Nelly!

Voordelen Robotstofzuiger

voordelen-zoefrobot

Er wordt gestofzuigd als u niet thuis bent. Dit is misschien wel het grootste voordeel van de robotstofzuiger.

Ondanks dat je het huis moet klaarmaken zodat de robotstofzuiger zo min mogelijk obstakels tegenkomt, is het niet nodig hier constant bij te blijven. Je doet dus met gemak even boodschappen of laat de robot stofzuigen als je op je werk zit. Nog fijner is het als je een robotstofzuiger kiest met programmeerfunctie.

Een robotstofzuiger gaat makkelijk onder de meubels door. Daarmee zijn stofnesten onder banken, stoelen en bedden verleden tijd! Kijk dus vooraf hoe hoog de meubels zijn waar de robotstofzuiger onder door moet.

Veel minder stofzuigen! 

De robotstofzuiger gaat niet de trap of de meubels op, dus deze moet u nog met bijvoorbeeld een steelstofzuiger doen. Vooral de basismodellen gebruik je als toevoeging zodat je het stofzuigen een keer kan overslaan. Ook de meest uitgebreide modellen stofzuigen de lampenkappen en plinten niet, dus dit moet u zelf blijven doen. Maar over het algemeen haalt u de reguliere stofzuiger een stuk minder vaak uit de kast wanneer u een robotstofzuiger heeft rondrijden.

Verwachtingen Robotstofzuiger

robotstofzuiger-miep-meubels

Een robotstofzuiger kan u heel veel tijd en energie schelen.
Gebruikt u de robotstofzuiger af en toe als, aanvulling op de reguliere stofzuiger, dan volstaat een basismodel waarschijnlijk prima. Maar wilt u de robot dagelijks gebruiken of bijvoorbeeld besturen via uw telefoon, dan heeft u een meer geavanceerd model nodig. Een robot van € 100,- heeft minder kwaliteiten dan een model van € 400,-. Weet wel dat een robotstofzuiger vooral een aanvulling is, en dus niet al het schoonmaakwerk overneemt. De traptreden en plinten zal u (helaas) gewoon nog zelf moeten stofzuigen.

 

 

Robotstofzuiger met Dweil functie 

robotstofzuiger-dweilfunctie

Een dweilsysteem is een mooie aanvulling op de robotstofzuiger. Sien, Jannie en Sjaan hebben een dweilsysteem.

Emma heeft alleen droge doek waarmee hij stof op kan nemen.
Het dweilsysteem schrobt niet, maar veegt met het gewicht van de robot over de vloer en houdt de dweil nat door een waterreservoir.
Sien heeft het eenvoudigste systeem. Jannie heeft het grootste waterreservoir en het beste dweilsysteem.  Jannie dweilt of stofzuigt (dus niet tegelijkertijd). Sien en Sjaan stofzuigen en dweilen tegelijkertijd.

 

Onderhoud

onderhoud-robotstofzuiger

Onderhoud van een robotstofzuiger is erg belangrijk. Natuurlijk moet u regelmatig de stofbak legen. Heeft u huisdieren, dan na iedere zuig beurt. Omdat de robots vol zitten met sensoren is schoonmaken van de robot van essentieel belang. Neem de sensoren dan ook  af en toe af met een vochtige doek.
De stofbak moet met grote regelmaat geleegd en schoongemaakt worden. De filters moeten regelmatig schoon gemaakt worden en na 3 a 4 maanden dient u de HEPA filters te vervangen. Dit zorgt dat zuigkracht goed blijft en de robot niet onnodig belast wordt. De borstels moeten indien nodig schoongemaakt worden. Dit kan met warm water. Afhankelijk van de ondergrond zult u deze ook met regelmaat moeten vervangen. Goed onderhoud zorgt dat de robot langer mee gaat en beter presteert.

 

Navigatie Robotstofzuigergyroscoop-sjaan-robotstofzuiger

De meeste modellen hebben standaard een combinatie van verschillende programma’s die ze automatisch na elkaar afwerken. Hierbij zullen ze langs de plinten gaan maar ook dwars door de ruimte. Door de lengte van zuigbeurt en de combinatie van programma’s zal de gehele kamer schoon gemaakt worden. Uiteraard kan de robot alleen op plekken komen waar bij kan. Tussen stoelpoten zal zij dus ook doorgaan als dit past. Daarnaast is het ook verstandig de eerste keer te kijken hoe de robot te werk gaat en waar eventueel wat snoeren of doorgangen aangepast moeten worden voor een effectieve zuigbeurt.

Sjaan heeft naast deze verschillende programma’s een gyroscoop. Hierdoor maakt ze een plattegrond van de kamer en gaat ze er gestructureerd door heen. Hoe Sjaan door de kamer is gegaan is te zien op de Live Track van de nieuwe APP.

 

Smart Robotstofzuigers

app-sjaan-robotstofzuiger

Jannie en Sjaan hebben beide een APP waarmee de robot ingesteld en gemonitord kan worden.
Jannie kan hierbij ook aan Alex en Google Assistant gekoppeld worden.
De APP’s zijn eenvoudig in gebruik en erg handig voor het instellen van de werktijden, die per dag anders ingesteld kunnen worden.

Sjaan heeft tevens een Live track en er kan dus op een plattegrond gekeken worden hoe deze haar werk heeft gedaan.

Er zijn nog veel meer functie, zo kunt bijvoorbeeld de status zien. Foutmeldingen (bij Sjaan). Verder is de robot te besturen en is de batterij status zichtbaar.

 

 

 

 

robotstofzuigers-webshop