UV-C met stofzuiger helpt goed tegen infectieuze micro-organismen !

  • Geplaatst op
  • 0
UV-C met stofzuiger helpt goed tegen infectieuze micro-organismen !

Nieuw onderzoek suggereert dat de toevoeging van ultraviolet licht om de poetsen en zuigkracht van een stofzuiger bijna kan het verwijderen van mogelijk infectieuze micro-organismen van de oppervlakte van een tapijt dubbele in vergelijking met alleen stofzuigen.

Onderzoekers zeggen dat de bevindingen suggereren dat de integratie van de kiemdodende eigenschappen van UV-licht in het stofzuigen zou belofte hebben in het verminderen van allergenen en pathogenen van tapijten, als goed.

"Wat dit ons vertelt is er een commerciële vacuüm met UV-technologie die effectief in het verminderen van het oppervlak microben. Dit heeft belofte voor de volksgezondheid, maar we hebben meer data", zegt Timothy Buckley, universitair hoofddocent en voorzitter van milieu en gezondheid wetenschappen aan de Ohio State University en senior auteur van de studie.

"Tapijten zijn berucht als een bron voor blootstelling aan een veel slechte spullen, waaronder chemische stoffen, allergenen en microben. We tools nodig die effectief en praktisch om het bijbehorende risico voor de volksgezondheid te verminderen. Dit vacuüm technologie lijkt te zijn een stap in de goede richting. "

Het onderzoek verschijnt online in het tijdschrift Environmental Science & Technology.

Voor dit onderzoek, Buckley en collega's testten een commercieel beschikbare rechtop stofzuiger, evalueren afzonderlijk en in combinatie de standaard klopper-bar, of roterende borstel, maar ook een lamp die kiemdodende straling uitzendt.

UV-C licht met een golflengte van 253,7 nanometer is uitgebreid onderzocht voor haar desinfecterende eigenschappen in water, lucht en voedsel en op een verscheidenheid van oppervlakken. Dit is de eerste studie van de effecten op tapijt oppervlakken.

De Ohio State onderzoeksgroep geselecteerd meerdere 3-voor-drie-meter secties van tapijt van verschillende typen van drie instellingen: een commercieel strak-lus tapijt in een universiteit vergaderruimte, middelgrote en Berber tapijt met een langere, dichte loops in een gemeenschappelijke ruimte van een appartementencomplex en een eengezinswoning.

Onderzoekers verzamelde monsters van elke tapijt sectie via contact platen die werden gedrukt op de vloer om microben lift van het tapijt oppervlakken. Ze verzamelde monsters van verschillende locaties op elke test site om een representatieve steekproef van de soort in de tapijten te verkrijgen.

Na bemonstering werden de platen geïncubeerd gedurende 24 uur in een lab en het aantal kolonies werd geteld. De platen bevatte groeimedia met name geschikt voor schimmels aangetroffen in indoor omgevingen, waaronder Penicillium en Zygomycetes.

Elke behandeling werd afzonderlijk getest door het verzamelen van meerdere monsters van elke 3-door-3-meter gedeelte voor en na de behandeling: stofzuigen alleen, de toepassing van UV-C licht alleen, of een combinatie van UV-C licht en stofzuigen. In elk geval werden de tapijten gestofzuigd met een snelheid van 1,8 meter per seconde gedurende twee minuten.

Overall, stofzuigen alleen tot een verlaging microben met 78 procent, UV-C licht alleen al leverde een 60 procent vermindering van de microben, en de combinatie van klopper-bar stofzuigen en UV-C licht microben minder op het tapijt oppervlakken door 87 procent. Als we de microbe hoeveelheden, vonden de onderzoekers dat, gemiddeld, stofzuigen alleen verwijderd 7,3 kolonievormende eenheden van de microben per contact plaat en de UV-C licht 6,6 kolonievormende eenheden per plaat verwijderd. De combinatie van UV-C licht en stofzuigen leverde de grootste reductie van kolonievormende eenheden: 13 per plaat.

"We concludeerden dat de combinatie van UV-C-uitgeruste vacuüm ongeveer de som van de individuele effecten geproduceerd, en dus ook de UV-C was verantwoordelijk voor ongeveer een verdubbeling van de effectiviteit van de stofzuiger in het verminderen van de oppervlakte-gebonden bacteriologische belasting," Buckley zei .

Oppervlakken in woon-instellingen, en vooral tapijten, worden gezien als potentieel die gezondheidsrisico's omdat ze reservoirs voor de accumulatie van een verscheidenheid aan verontreinigingen. Degenen die het meest gevoelig voor infectie, inclusief ouderen, astmapatiënten, de zeer jonge en mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem, mogelijk een bijzonder risico, omdat zij het grootste deel van hun tijd binnenshuis, Buckley opgemerkt.

"De beste volgende stap zou zijn om deze UV-C vacuüm technologie te testen in een aantal omgevingen die een hoog risico, waar we konden steekproef voor specifieke pathogenen", aldus Buckley. "De woonomgeving zou zijn bijzonder belangrijk, want dat is waar de mensen brengen het leeuwendeel van hun tijd en zijn waarschijnlijk in nauw contact met tapijt."

De meeste natuurlijke UV-C straling van de zon worden geabsorbeerd in de atmosfeer, maar langdurige blootstelling aan kunstmatige UV-C-bronnen kan de huid en ogen veroorzaken. Het vacuüm is ontworpen om de blootstelling aan schadelijke straling te voorkomen dat de UV-C lamp, Buckley gezegd.

Bron: Ohio State University

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden